Akácvirág köntösben

Hozzávalók 4 személyre: 16 fürt akácvirág, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 20 dkg liszt, 2,5 dl tej, a sütéshez: olaj a tálaláshoz: porcukor.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet meg a tejet. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Akácvirágos rebarbarapuding

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg rebarbara, 20 dkg cukor, 1 citrom, 8 fürt akácvirág, 3 evőkanál búzakeményítő.

A rebarbarát megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.

Ha a rebarbara megpuhult, a búzakeményítőt beleszórjuk és folyamatosan kevergetve 1-2 percig forraljuk.

A tűzről levéve belekeverjük a száráról lecsípett akácvirágokat és a masszát vízzel kiöblített formába töltjük. 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük, majd a formából tálra borítva, cikkekre vágva kínáljuk.

Árvácskás torta

Hozzávalók 8 szelethez: 1 db készen kapható gyümölcstorta-lap, 5 dkg baracklekvár, 3 dl tej, 1 cs. vaníliás pudingpor, 1 kk. rum, kb. 30 db árvácska.

A tortalapot a baracklekvárral megkenjük. A tejből és a pudingporból a leírása szerint pudingot készítünk, rummal ízesítjük és a tortára kenjük. A tetejét kirakjuk a megmosott virágfejekkel és tálalás előtt néhány órára behűtjük.